postcardsfromx

:/:

Publicerad 2011-10-31 00:49:26 i

Detta ser så jävla mysigt ut, man vill bara sova på det, visst?
/m

tips

Publicerad 2011-10-25 19:23:34 i

Ville bara tipsa om denna jättebraiga remixen.
/m

Roller Derby saved my soul

Publicerad 2011-10-25 14:40:10 i

Tänkte skriva en text om Roller derby. Tänkte försöka förklara varför jag älskar det så mycket och hur det började.

Hösten 2010 läste jag boken Tusen gånger starkare. Då tyckte jag att den var helt fantastisk, men jag förstod inte att den skulle komma att förändra mitt liv. Överallt i vardagen börjad jag se stora och små saker som var ojämställt mellan kvinnor och män och det var juste den boken som öppnade mina ögon för det.Jag blev rasande och tänkte ”Hallå, ska det få vara så här?!”. Jag ville bara krossa patriarkatet och säga stop.Äntligen vinna kampen som kvinnor före mig har kämpat för i så många århundraden. Men det kunde jag så klart inte göra sådär poff pang.

Men, jag började spela trummor på ensemblen eftersom jag gick i musikklass och det för det mesta var killar som spelade trummor. Jag och Nicole började spela trummor och till avslutningskonserten var vi med i husbandet som trummisar. Samtidigt försökte jag stå upp för feminismen och fick (sorgligt nog) ta emot mycket negativa reaktioner och fördomar. Eftersom feminist klingar ganska dåligt i mångas öron. Men(!), jag fick med mig ett bra gäng som också tyckte upp till kamp systrar! Bl.a. Inez, Linnea och Nicole. Jag började söka på youtube efter kvinnliga trummisar och hittade ett antal grymma! Men ingen som jag hade hört om förut.

Men så en dag visar Siri (min äldsta syster) filmen Whip it för mig och berättar om den kvinnliga sporten Roller Derby. Här skulle det vara perfekt att skriva att jag var fast direkt, men så var det nog inte om jag kommer ihåg rätt. Hur som helst sökte jag på Roller derby på tumblr och weheart it och tyckte mer och mer om vad jag såg. Tillsist fattade jag hur underbart detta var. Dessa kvinnor som var med och spelade trampade på att var patriarkatet heter, de klädde sig i slampiga kläder utan att ta skit. Roller derby är en sport som gör det okej för oss tjejer att vara slampiga, en sport som är till för oss bara, inget damroller derby här inte. Tyvärr, men männen kan inte slå oss i Roller derby. En sport där vi får slå oss och vara tuffa. Knuffa och slippa säga förlåt varje gång vi nuddar varandra. Vi får rapa, dricka öl ur plast muggar och göra vad vi vill.

Okej, jag vet att nu låter det som om jag/vi inte får göra sånt utanför roller derbyn, men det får vi såklart. Bara det att i ”riktiga världen” är det inte lika accepterat. Man hamnar lätt i manshatare, butch-flata och jobbig feminist- tjej facket då. Och tro mig, det tar på krafterna att ta emot sånt och stå på sig när man blir kallad för sånt. Men i roller derby världen är sånt okej, man ska göra sånt. För vi är kvinnor, vi ska göra sånt utan att behöva bli kallade för skällsord. Så roller derby var en underbar  sak för mig att upptäcka och CCR (Crime City Rollers), Malmös roller derby lag blev genast mina hjältar. Jag köpte rullskridskor för mitt arv från bestefar och började sakta men säkert lära mig åka. Eller, börjar sakta men säkert lära mig åka. Och jag tvivlar aldrig på att detta inte är rätt för mig, inte ens när jag skrapar upp eller får blåmärken. Tvärt om.

Känslan när man är de enda tjejerna (som jag såg) på stapel och blänger på killarna när de skejtar över vår bana och tillsist sticker därifrån är helt obeskrivligt underbar. Jag och mina vänner startade ett eget junior lag. Soulsister Rollers. Vi tränar nu en gång i veckan och ska bli bäst i hela världen. Tro mig. Och idag fick vi reda på att vi får träna inomhus i en idrottssal nu i vinter. Blev tårögd, för det var som en bekräftelse på att detta är på riktigt och inte bara ett fritidsintresse som kommer rinna ut i sanden. Vi kommer faktiskt göra detta på riktigt.

 

Så tack till Roller derby som öppnade en helt perfekt värld för mig.

Detta är mer än jag någonsin vågat hoppas på. Tack.

/m

.

Publicerad 2011-10-24 18:08:30 i

Kul med måndag. Lov om fyra dagar, TAGGA!
/m

skins

Publicerad 2011-10-23 22:38:02 i

Har sett kalrt andra säsongen av Skins nu. Pallar inte, så jävla bra. Dör liksom.
/m

lite söndag.

Publicerad 2011-10-23 13:16:03 i


Jag längtar efter:
Lov, höstlov, jullov, sportlov, sommarlov. Ledighet och att pussas.

Jag är ledsen över:
Att jag inte vet hur jag ska göra med gymnasiet.

Jag äter helst:
Kanelbullar osv.

Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning:
Ingen aning faktiskt. Kankse träningen  idag, för jag känner på mig att jag kommer skada mig. Men det hade ändå varit fett..

Det finaste jag vet är:
Min familj, mina kompisar, när det låter så bra för att någon sjunger falsk (håkan, gnucci banana), höst med soulspellistor, systerskap, min hund, kärleksförklaringar, roller derby, feminism, kaniner.

Jag läser:
Just nu Whip it. Annars läxor.

Jag är galet stressad över:
Alla mina helvetes läxor. Och att jag inte klarar matten.

Jag lyssnar helst på:
Detta just nu. + håkan alltså.

Jag drömmer om:

Att vara 20, plugga något som jag verkligen gillar, dricka vin och äta pasta på balkonger och åka till berlin i en skruttig bil med jättehög musik på.

Jag blir nostalgisk av:
Band, sånna som man alltid lyssnade på när man skulle sova och var liten.

 

alla bilder från weheartit

/m

 

+

Publicerad 2011-10-18 22:22:12 i

Har hittat min kamera laddare. Nu ska jag bara hitta sladden till datorn, då jävlar!
puss /m

friday i'm in love

Publicerad 2011-10-16 14:34:05 i

Hej, vill bara berätta om världens bästa helg som har infunnit sig mellan den 14-16 oktober.

Fredag: Jag och pappa gick till konsert huset och lyssnade på MSO som spelade film musik. Det var jättefint och jag träffade världens snyggaste kille. Efter det lågjag i soffan och tittade på skins med Linneaoch Nicole hela natten (okej, jag somnade typ direkt). Älskar dom så jävla mycket.
Lördag: Vaknade med de finaste tjejerna och åt pannkaks frulle. Adam ringde och gav mig en spontan gratis resa till Köpenhamn över dagen. Världens finaste!!! Så vi gick på Ströget och åt pizza och allt var så jäkla bra. Vädret var helt fantastiskt. Sen tog vi en tur till Christiania och tittade runt men det var ju ganska skabbigt. Så vi åkte hem. Sen träffade jag min fina Anna och Jesper och gick runt och hittade världens (nu menar jag världens) snyggaste kille på Burger King. Det var helt sinnessjukt så jag behövde gå in och köpa pommes och en cheese. Och sen behövde jag gå in igen och köpa vatten. Sjukt snygg alltså. Sen gick Jeppo hem och jag och Anna cyklade till Kirseberg. Sen snurrade vi runt där och hånglade lite och sen somnade vi halv tre i hennes säng

Söndag: Vaknade med Anna, hade världens bästa frukost. Hennes lillasyster lagade pannkakor och vi fick. Så sinnessjukt gott och så spelade vi temple run. Skitkul! Sen cyklade jag hem. Duschade och här är jag. Lyssnar på Prince och äte lite. Klockan fyra blir det rollder derby träning! Jag peppar ihjäl mig! Det ända som suger med alltihopa är att jag har 100% läxor som jag inte har gjort. Ska göra det nu då.
puss! /m

Hipp hipp hurraaaa!

Publicerad 2011-10-13 18:53:36 i

Idag är det min födelsedag, tjoho! Ni får en gickr på lite Moa genom året, eftersom denna dagen bara handlar om mig, mig, mig. (höhö)
16 år, coolt!
Ska fota alla mina presenter sen, för jag har inte fått alla än.
PUSS! /m

en bra hemsida

Publicerad 2011-10-12 19:37:23 i

Allt man behöver göra är att klicka varje dag på knappen och så betalar någon annan. Och så räddar man skog - bästa grejen!
KLICKA HÄR
/m

På riktigt önskelista

Publicerad 2011-10-08 18:04:14 i

Okej, jag har ångrat mig och ångrat mig igen och köpt lite grejer så nu kommer önskelistan på riktigt.
1.
2.
3.
4.
Klicka på bilden och titta (snälla, snälla)
5.
Någon sån sko.
Sen finns det fler saker jag önskar mig, men jag har listan hos mamma så jag kan inte komma på allt.
Puss /m

Publicerad 2011-10-08 11:40:39 i

På denna bilden ser det ut som om vi tar över världen - och jag älskar det.
Det finns ingen bättre bild. Detta är det vackraste jag vet.
puss /m

Sånt som får mig att vilja leva

Publicerad 2011-10-05 09:21:16 i

Detta är det finaste, bästa, coolaste, mest rörande, underabraste i hela världen. Jag gråter nästan varje gång jag tittar, för det är precis så roller derby är. En tillflykt när allt är så jävla  orättvist som det är i "detta patriarkala mörker". Och jag hade inte kunnat säga det bättre själv, för det är så fint. Som världens bästa hemlighet som man berättar för alla och alla tycker att det också är världens bästa hemlighet. För det känns lika pirrigt som en hemlighet. Hur som helst, TITTA!
/m

Kanelbullensdag

Publicerad 2011-10-05 09:15:30 i

Igår var inte vilken dag som helst, det var ju kanelbullens dag!!!!! Jag var sjukt taggad och bakade när jag passade min lillebror.
Voilà!
Världens bästa dag enligt mig!
/m

En vanlig måndag(?)

Publicerad 2011-10-03 22:45:39 i

Jag har så himla många åsikter och tankar, men jag har så himla svårt att formulera dom i ord så att det blir bra. Men då är det tur att jag har Linnea (och massa andra som är lika bra på det) som kan skriva ner det åt mig. Som detta till exepmel. Som jag vill förändra så himla mycket. Detta skrev Linnea om mig, mitt linne och vår dag på stan. Läs och upp till kamp.
"Sen tänkte jag skriva om detta med synen på kvinnor. Igen, jag vet, men detta ska nog bli med en annan vinkel.
Jag tänkte skriva om min dag med Moa.
Hon hade ett urringat linne på sig, ja, jag såg hennes BH från sidan.
Men herregud. Hon blev tutad på och fler män än jag kunde/orkade räkna stirrade på ett inte så välvilligt sätt.
När vi kommer fram till killen som sålde rullorna säger han "jag hade aldrig låtit min dotter gå klädd sådär".
Jag hör mig själv säga "du borde nog dra upp linnet" en gång.
Vad är så fruktansvärt fel med att visa BHn?
Herregud! Vad lever vi i för värld, när en man kan gå med halvt uppknäppt skjorta, men så fort en tjej visar BHn blir det världens uppståndelse?
Jag blir så förbannad.
När ska världen inse att kvinnor inte är objekt och att män inte är djur.
Tjejer har alltid blivit uppfostrade till att klä sig propert och stanna inne på natten.
Män är väl inga djur?
En man borde väl kunna se en lättklädd kvinna utan att behöva våldta henne?
Det är inte en naturlig instinkt att knulla skiten ur varje kvinna som visar hud.
Det är vi som har gjort det till en allmän syn.
Det är vårt fel. Det är våra föräldrars, dagisfröknars och rektorers fel. Det är medias fel.
Men vi måste sluta nu.
Vi måste lära oss att en kropp är bara ett skal.
Att visa min kropp är inte att säga att det är ok för dig att göra vad du med den.
Det är min kropp.
Jag väljer vad jag ska visa, och du borde fan respektera det.
Tack och hej!"
Jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Och det är så himla viktigt att folk skriver sånt, att alla blir uppmärksamma och fattar hur sjukt det egentligen är. Här kan ni läsa hela inlägget.
/m

Lördag

Publicerad 2011-10-02 00:33:49 i

Idag har jag fyndat på loppis
Och jag har bara lyssnat på denna och tycker att det finns ingen sexigare man på hela jorden än Prince. Dör.
Puss och kram /m

Om

Min profilbild

moa

fitta for fight

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela